GTA Online u novom update-u dobija noćni klub, prave DJ-eve i ples s partnerima

GTA Online Cayo Perico heist stiže 15. decembra i donosi novi otok prepun novog oružja i vozila.

Ova vijest obradovala je sve fanove i aktivne igrače, a od trenutka objave prije skoro mjesec dana svi jedva čekaju taj famozni 15. decembar koji nam se sve više bliži.

Osim gore navedenog, igrači će imati priliku steći nuklearnu podmornicu kao svoje sjedište. Rockstar je najavio da će dio ovog ažuriranja biti novi underground klub, Music Locker, koji će sadržavati setove umjetnika iz stvarnog svijeta i u kojem će vaš avatar moći zaplesati s prijateljem.

Music Locker bit će smješten neposredno ispod Diamond Casino & Resorta, koji je u novije vrijeme sadržavao građevinske elemente, a za nekoliko dana otvorit će ga Detroit DJ Moodymann. Nakon toga, Berlin collective Keinemusik i DJ Palms Trax zabavljat će publiku.

Foto: Rockstar
Foto: Rockstar

Muzika je oduvijek bila veliki dio GTA, tako da se ovi noviteti savršeno uklapaju u igru. Rockstar je studio koji se najviše posvetio tematskim muzičkim listama i muzičkoj kulturi.

Igra je predstavila sposobnost plesanja avatara u ažuriranju After Hours, a The Music Locker udvostručuje tu ideju i uvodi ples s partnerom te nove plesne pokrete za sve igrače, piše PC Gamer.

The Music Lockeru mogu pristupiti svi igrači, a oni koji imaju penthouse u Diamond Casinu mogu pristupiti VIP dijelu s uslugom stolova. Rockstar također prati još nadolazećih vijesti usmjerenih na muziku, uključujući nove radio stanice, proširenja postojećih stanica i još DJ-eva u onome što nazivaju “najvećim muzičkim ažuriranjem od lansiranja”.

Nije poznato koliko će težak biti novi update, ali ne sumnjamo da će biti ispod 30 gb.