Foto: Sport Centar

Novi veliki udarac za šampionske ambicije Željezničara: Krupa nerješiva enigma za Plave

Krupa je i dalje nerješiva enigma za Željezničar.

Nakon što su Krupljani slavili na Grbavici, sada su savladali Plave i na svom terenu rezultatom 2:1 u utakmici 19. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovo je još jedan udarac na šampionske ambicije kluba sa Grbavice.

Željezničar je krenuo ofanzivno od prve minute. Bojo je imao dvije šanse na startu, a pokušao je i Juričić. Također, pokušao je i Stevanović u devetoj minuti, kao i Hajdarević u 13., no lopte su odlazile daleko preko gola, piše Sport Centar.

Veliku šansu domaći su imali preko Aćimovića u 17. minuti, kada se lijepo okrenuo, a Erić mu je odbranio udarac.

Krupa je povela u 26. minuti. Galić je ubacio sa desne strane, a loptu u mrežu gostiju poslao je Aćimović.

Velika je imala veliku šansu u 32. minuti kada je izblokiran Redžić u posljednji trenutak. Neprecizan je bio Milićević sa velike udaljenosti u 38. minuti, a isti igrač dobio je drugi žuti karton u prvoj minuti sudijske nadoknade i tako su Plavi ostali sa igračem manje.

Tim sa Grbavice krenuo je i ofanzivno i u drugom dijelu utakmice, a nakon dvije minute igre pokušao je Hajdarević. Na drugoj strani Galić je glavom u 52. minuti poslao loptu pored gola. Opasan pokušaj Alispahića u 57. minuti otišao je pored gola, a u istoj minuti pokušao je i Juričić.

Aćimović je pogodio mrežu gostiju u 62. minuti, ali bila je podignuta zastavica pomoćnog sudije. Udarac Veselinovića u 63. minuti završio je u rukama Abdulahovića. Fantastičan pogodak za 1:1 postigao je Juričić u 67. minuti. Napadač Željezničara akrobatskim udarcem zatresao je mrežu domaćih.

Krupa je došla do nove prednosti u 74. minuti kada je Ikić igrao rukom u šesnaestercu, a sudija pokazao na bijelu tačku sa koje je bio siguran Dujaković. Kosorić je u 82. minuti sve sjajno uradio i uposlio Boju koji je šutirao ravno u golmana Krupe. U sudijskoj nadoknadi Hajrić je imao veliki priliku i šutirao je preko gola i rezultat je ostao nepromijenjen do kraja.