Haris Zahiragić: Ovo je zaista jedno historijsko NJET

Nakon što su jučer članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili susret sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergejom Lavrovim, na društvenim mrežama se oglasio i član Predsjedništva SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić.

Podsjećamo da su članovi Predsjedništva odbili sastanak s Lavrovom nakon njegove izjave kojom je doveo u pitanje moguće članstvo BiH u NATO-u i pozivao na hitno zatvaranje Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR), optuživši ga da ne poštuje suvrenitet BiH kao države te da svjesno pokušava dovesti u pitanje njena strateška opredjeljenja.

“Ponosan sam na gdina. Džaferovića i gdina. Komšića i ponosan sam što sam danas Bosanac i Hercegovac! Ovo je zaista jedno historijsko NJET, koje se nisu usudile izreći ni mnogo snažnije države svijeta.” Izjavio je Zahiragić

Također je rekao da je vrijeme da svi počnu poštovati Bosnu i Hercegovinu, a posebno predstavnici onih država čiji građani tokom agresije na BIH baš i nisu bili faktor mira i stabilnosti.

“Morate razumjeti, nije vaša raja i vaše igranje politikom država – da bi neko ko nije sa vama bio izdajnik ili kukavica. Država je puno ozbiljnija od vaših kantonalnih tema i neozbiljnih politika. Šefik Džaferović i Željko Komšić, ljudi koji nisu izdali ni kada je bilo najteže, do danas su na vrhuncu zadatka!”, naveo je Zahiragić.

Ponosan sam na gdina. Džaferovića i gdina. Komšića i ponosan sam što sam danas Bosanac i Hercegovac!
Ovo je zaista jedno…

Publicada por Haris Zahiragić en Martes, 15 de diciembre de 2020