Irfan Čengić: Kupio sam metar, izmjerio salu, mislim da nema 1.000 metara kvadratnih

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatio je na jučerašnjoj sjednici Prijedlog federalnog budžeta za 2021. godinu. 

Kako bi stupio na snagu, potrebno je da akt, u istom tekst, odobri i Dom naroda, koji zasjeda danas.

Zastupnik SDP-a Irfan Čengić (SDP) jučer je kazao da je sala u kojoj se održavala sjednica neuslovna, te da su plafoni niski.

“Kupio sam metar u OBI-ju, izmjerio salu, mislim da nema 1.000 metara kvadratnih ova sala koliko piše u ugovoru o nabavci usluga i prema preporuci kriznog štaba. Obavijestio sam Policijsku stanicu Ilidža o potencijalnom krivičnom djelu prilikom javnih nabavki i davanje lažnih podataka”, naveo je Čengić na svom Twitter profilu.

“Nažalost bio sam na sjednici prisiljen da uzmem metar i mjerim salu koja je zaista bila neuslovna i nije omogućila distancu između zastupnika. Nadam se da će naredne sjednice biti organizovane u skladu sa preporukama”, poručio je Čengić.

Podsjećamo da je jučer, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić prvo prezentirao ekonomske posljedice pandemije COVID-a 19, budžet za 2021. sadržavat će mjere za sanaciju stanja.