KJKP ViK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema i kanalske mreže u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u 27 sarajevske ulice.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Fočanska, Grličića brdo, Hadžijamakova, Ploča, Saburina, Mejlijina, dio Safvet-bega Bašagića, Džinina, Arapova, Mustafe Dovadžije, Požegina, Jukićeva, Muhameda ef. Pandže, Muhameda Hadžijahića, Nusreta Šišića Dede, Žrtava fašizma, Gradačačka, Geteova, Novopazarska, Uglješe Uzelca, Kartal donji, Močila Terezije, Isevića sokak, Ejuba Delalića, Nikole Šopa, Suada Hasanovića i Donji Hotonj.

Pored toga, odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na čišćenju i pročepljenju kanala u ulicama: Halilovići, Vogošćanskog odreda, Borak, Zaima Šarca i Halida Kajtaza.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Šehitluci i na Trgu solidarnosti, ručno čišćenje podužnih rešetki vršit će se u ulici Mjedenica a čišćenje šahtova u ulici Halilovići. Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Pašića put, taložnika na Mošćanici i Butilama a čišćenje bazena u ulici Nusreta Fazlibegovića i Ramića banja.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.