Naša stranka u odbrani Boške Ćavar od represije sistema

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, zastupnica u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić, te kandidatkinja za Gradsko vijeće Mostar Boška Ćavar danas će se obratiti mostarskoj javnosti povodom neviđenih pritisaka na kandidate ove stranke od strane lokalnog pravosuđa. 

Prema zahtjevu Tužilaštva HNK, MUP ovog kantona Boški Ćavar je uputio poziv na saslušanje u svojstvu osumnjičene. Nju su tužili baš oni protiv čijeg se građevinskog urbicida i borila.

Potpredsjednica Naše stranke, Irma Baralija, je po objavi ove informacije napisala da je njihov kandidat na području Zapad, Marko Vračevića, imao slično iskustvo jer je protiv njega na Sveučilištu pokrenut disciplinski postupak.

Iz tog razloga današnje obraćanje predstavnika Naše stranke je pod nazivom “Represija i metode zastrašivanja kandidata BH bloka za izbore u Mostaru”.

Podsjećamo da se prije nekoliko dana potpredsjednica Naše stranke obratila na društvenim mrežama povodom pomenutog poziva.

“Pretpostavlja da će neki proces protiv mene biti pokrenut naredne sedmice, 3-4 dana pred izbore”. Izjavila je Baralija.

Obraćanje će biti održano u Gradskom odboru Naše stranke s početkom u 12 sati.

Nakon što su protiv našeg kandidata na području Zapad, Marka Vračevića, pokrenuli disciplinski postupak na Sveučilištu,…

Publicada por Irma Baralija en Miércoles, 9 de diciembre de 2020