KK BBY: Zahvalni smo predstavnicima svih gradskih općina u kojima radimo

Nakon Minibasketa i selekcija Mlađih Kadeta i Mlađih Kadetkinja, Košarkaški klub “BBY” ovog vikenda je zabilježio svoje prve nastupe u ovosezonskom takmičenju.

Ove godine KK BBY još jednom predstavlja svoju žensku selekciju, korak na koji su ponosni jer raditi na jačanju i povratku ženskih košarkaških nada u naš grad je velika odgovornost.

Prije tri godine ekipa KK BBY počela je svoje prve korake sa grupama djece u gradskim općinama, a projekte ovog kluba već dvije godine podržava i Općina Novo Sarajevo.

Prošle godine realizovan je jedan od najmasovnijih projekata Općine Novo Sarajevo, Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja, koje su okupljale od 250 do 300 dječaka i djevojčica ove općine na treninzima na kojima su učili osnove košarke.

Općina Novo Sarajevo omogućila je besplatne treninge u sklopu projekta, a KK BBY zabavu, druženje i šarolikost. O zajedničkim uspješima svjedoče i djeca Novog Sarajeva koji su sada uspješni mladi košarkaši koje je ovaj Košarkaški klub uspio privući i održati u sportu.

“Zahvalni smo predstavnicima svih gradskih općina u kojima radimo: Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Vogošća i Stari Grad. Oni su pokazali razumijevanje i pružili nadu kada je bilo potrebno stvoriti nešto iz puke želje i entuzijazma. Sretni smo što smo opravdali povjerenje, a svoju saradnju upotpunili nizom uspješnih projekata koje smo radili sa stotinama djece o čemu svjedoče sva nasmijana lica albuma fotografija sa naših stranica. Zbog njih opstajemo i u vrijeme trenutnih, izuzetno teških uslova te se borimo održati kontinuitet treninga. Zbog toga smo i ove sezone prijavili svoje takmičarske selekcije kako naša djeca ne bi osjetila nedostatak aktivnosti.”, naveli su u saopštenju iz KK BBY.