Kristina Kovač iz Švedske: Pozitivna sam, sve mi je gore iz dana u dan, a nemam medicinsku njegu

Srbijanska pjevačica, kompozitorka i tekstopisac Kristina Kovač objavila je jučer na Twitteru da je pozitivna na koronavirus.

Požalila se da u Švedskoj, gdje se trenutno nalazi, nema nikakvu medicinsku njegu.

Pozitivna kao vrata. Sedmi dan bolesti. Sve gore iz dana u dan. Nema medicinske njege i praćenja za Covid bolesnike, samo hitna pomoć u slučaju gušenja“, navela je popularna pjevačica na Twitteru.

Jedan od pratilaca upitao ju je u komentarima da li je trenutno u Švedskoj ili Srbiji, na šta je ona odgovorila “I ja se pitam. U Švedskoj”.

Kristina je, odgovarajući na poruku drugog pratioca, navela da joj ne treba bolnica, nego zdravstvena zaštita koju, kako je navela, uredno plaća kroz porez od svoje plate.

Treba mi rentgen pluća, analiza krvi“, poručila je Kristina Kovač.

Naknadno je objavila još nekoliko tvitova vezanih za ovu temu, a dotakla se i srbijanskih medija.

“Informer da odje** u širokom luku. Srbija je bolja u Covid njezi zahvaljujući našim fenomenalnim i humanim ljekarima, uprskos Vučiću i SNS-u, a ne zahvaljujući njemu, gov** lešinarska. Ostavite me na miru”, objavila je Kovač.

Kasnije je objavila još jedan tvit vezan za švedski model, na kojeg se konkretno žali.

“Bitno je samo da svi dobro znate da to što se žalim na švedsku strategiju protiv Covida i manjak medicine njege nijednog trenutka ne mijenja činjenicu da su SNS i Vučić od Srbije napravili pakao na Zemlji”, napisala je.