Leeds brojao do pet, Arsenal zabilježio novu pobjedu

U okviru 16. kola Engleskog Premiershipa zabilježeni su zanimljivi rezultati, Leeds United je u gostima savladao WBA sa visokih 0:5.

Leeds je fantastično otvorio utakmicu i već u devetoj minuti dolaze do prednosti. Romaine Sawyers je postigao jedan od najbizarnijih autogolova.

Golman Johnston se pomjerio sa gol linije a Sawyers to nije primijetio i poslalo jedan pas koji je završio u mreži.

Leeds nije stajao, ubacili su u brzinu više. Ezgjan Alioski u 30. minuti pogađa za 0:2. Došlo je do ubačaja s desne strane, lopta je bila namijenjena Jacku Harrisonu, koji je utrčao u kazneni prostor, ali pogađa Patricka Bamforda i pada na nogu Alioskog.

U 35. minuti WBA se našao u velikim problemima Jack Harrison postiže prekrasan gol za 0:3.  Leeds nije imao namjeru da stane, ista meta isto rastojanje, samo ovaj put Rodrigo postiže pogodak u 40. minuti i rezultate je nedostižnih 0:4.

WBA je morao stegnuti svoje redove ali to se nije dogodilo. Raphinha je krunisao prelijepu akciju u 71. minuti jedinim jako dobrim šutem i petarda je eksplodirala i bilo je 0:5.

Leeds je mirno zatvorio utakmicu i došao do nove pobjede.

Arsenal se izvukao na gostovanju kod Brightona i zabilježio jako bitnu pobjedu.

“Topnici” su slavili minimalnim rezultatom 0:1 a jedini gol je postigao Alexandre Lacazette u 66. minuti.

Saka je ubacio loptu sa strane, a Lacazett je nakon samo 30 sekundi provedenih na terenu skrenuo loptu u mrežu. Naš reprezentativac Kolašinac nije bio ni među 20 igrača Arsenala za ovaj meč.

Rezultati ostalih utakmica:
Brighton 0: 1 Arsenal
Burnley 1: 0 Sheffield Utd
Southampton 0:0 West Ham
WBA 0:5 Leeds
Danas će biti odigran još jedan meč, u terminu od 21:00 snage će odmjeriti Manchester United i ekipa Wolvesa.