Novalić uputio telegram saučešća hrvatskom premijeru Plenkoviću: Naše misli su sa vama

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je telegram saučešća premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom zemljotresa koji je danas zadesio susjednu državu Hrvatsku.

“Poštovani gospodine Plankoviću, sa zabrinutošću i suosjećanjem danas smo pratili informacije koje su dolazile iz Hrvatske”, navodi Novalić.

U telegramu je napisao kako se suosjeća sa porodicama stradalih nakon današnjeg zemljotresa.

S tugom smo primili vijesti o ljudskim i materijalnim gubicima koje je prouzrokovao razorni zemljotres. Suosjećamo sa porodicama stradalih i želimo brz oporavak povrijeđenima. Naše misli su sa vama – navodi se u telegramu saučešća premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Dokaz da je Bosna i Hercegovina uz narod Hrvatske je taj da su se mnogi uključili u pomoći narodu te zemlje.

Podsjećamo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, putem ambasade Republike Hrvatske u BiH, ponudio je pomoć kolegama u područjima pogođenim zemljotresom u susjednoj Hrvatskoj.

Također, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ponudilo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske – Ravnateljstvu pomoć civilne zaštite nakon razornog zemljotresa.