Liverpool prokockao pobjedu protiv WBA

Završen je pretposljednji susret Boxing Daya, a aktuelni šampion Engleske ekipa Liverpoola prokockala je pobjedu protiv WBA.

“Redsi” su krenuli furiozno i već u 12. minuti dolaze do prednosti. Sadio Mane je lijepo prsima umirio loptu koju mu je poslao Joel Matip i raspalio po njoj. Liverpool je “plesao” po terenu, stvarali su šanse, napadali ali nisu bili precizni. Ekipa WBA nije uputila ni jedan jedini šut za čitavo prvo poluvrijeme.

Liverpoolu je trebao pogodak da bi ušli u mirnu završnicu, radili su na tome ali WBA se uozbiljio i malo ohrabrio. Napadali su, nisu se više branili, izgledali su potpuno drugačije i za to su nagrađeni.

Semi Ajayi u 82. minuti iz kornera zahvata loptu glavom, koja se odbija od stativu i završava u mreži Liverpoola. “Redsi” su probali da pobijede i imali su veoma dobre šanse za to ali na kraju je ostalo 1:1.

Veliki bod na Anfieldu za ekipu WBA, koja se bori sa zonom ispadanja. Liverpool ostaje prva ekipa Engleske i dalje, ali sada imaju samo četiri boda prednosti u ispred gradskog rivala Evertona.