Nakon pregovora sa Savezom oglasio se Sergej Barbarez: Vjerujem da mogu pomoći Zmajevima

Iako je Sergej Barbarez jedan od najozbiljnijih kandidata za “vruću stolicu” reprezentacije BiH, odnosno poziciju selektora, bivši kapiten nije se oglašavao posljednjih dana u medijima.

Ipak, potencijalni nasljednik Dušana Bajevića na klupi Zmajeva oglasio se putem svog Zvaničnog Instagram profila.

“Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa FSBiH, odnosno predstavio svoju plan i viziju budućeg izgleda “A” reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala.

Razgovori su bili korektni i konkretni, i vjerujem da mogu pomoći reprezentacija da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu”, napisao je Barbarez.

Dodao je da svima treba da cilj bude napredak.

Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopće“, dodao je.

Barbarez se na kraju zahvalio svima na velikom broju poruka i poziva podrške, koja prema njegovim riječima nikada nije ni bila upitna i koja mu je uvijek davala snagu.

Osim njega, kandidati za selektora su još, od poznatijih imena, Amar Osim i Husref Musemić, ali ova vijest nije naišla na pozitivne komentare javnosti.

Većinom, javnost smatra da niko od njih dvojice nije dorastao zadatku selektora.

Obavljeni razgovori: Amar Osim i Husref Musemić kandidati za nove selektore Zmajeva