Obavljeni razgovori: Amar Osim i Husref Musemić kandidati za nove selektore Zmajeva

Prema saznanjima portala Klix.ba, trener FK Željezničar Amar Osim obavio je danas razgovor sa Stručnom komisijom Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva.

Osim je sastanak sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem obavio u zgradi Nogometnog saveza BiH, a pored njega, razgovor je danas obaveljen i s bivšim trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem.

Iako je Osim još uvijek trener Željezničara, odazvao se na poziv Spahića i Misimovića i razgovarao je s njima o eventualnom preuzimanju Zmajeva, a svakako da će više informacija o samom izboru novog selektora biti poznato u narednim danima.

Stručna komisija Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva, a u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, jučer je obavila razgovor sa Sergejom Barbarezom i Sergejom Jakirovićem.

Pomenuti dvojac je već je ranije obavio razgovor sa bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom, piše Klix.

Komisija će 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi selektor Zmajeva biti poznat na nekoj od narednih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Od ranije je poznat stav Komisije za izbor selektora, koju osim Spahića i Misimovića čine još Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sifrenić i Ivan Beus, da novog selektora pokušaju pronaći prije kraja 2020. godine, pa nije isključeno da se organizuje i vanredna sjednica Izvršnog odbora ukoliko bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke.

Ranije danas je i bivši trener Sarajeva Husref Musemić obavio razgovor sa Stručnom komisijom Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora, a kako je rekao za Klix.ba, prijetno je iznenađen onim što je doživio i jako je zadovoljan viđenim.

Musemić je istakao da je prijatno iznenađen onim što je doživio u zgradi Nogometnog saveza BiH te je posebno istakao korektnu i profesionalnu atmosferu u kojoj je razgovor protekao.

“Da, tačno je da smo danas obavili razgovor. Moram reći da je razgovor protekao u jednoj izuzetno korektnoj i profesionalnoj atmosferi, obavili smo konstruktivan razgovor i izuzetno mi je drago što je tako. Razgovarali smo o nogometu, ali i životu generalno, sve su teme bile izuzetno pozitivne i na kraju samo mogu reći da sam prijatno iznenađen načinom na koji Spahić i Misimović rade“, rekao je Musemić.

Musemić ipak nije mogao više govoriti o onom što očekuje te je rekao da se nada kako će čelnici saveza na kraju donijeti najbolju odluku.