Nakon pucnjave u Sarajevu, oglasili se iz MUP-a Kantona Sarajevo

Tri osobe povrijeđene su u pucnjavi koja se dogodila jučer oko 18 sati na Baščaršiji, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje, te da su tom prilikom povrijeđene tri osobe. Radi se o A. I. rođen 1983. godine, M. B. rođen 1991. godine i M. S. rođena 1993. godine, svi su porijeklom iz Sarajeva.

Povrijeđene osobe su zbrinute i prevezene na Opću bolnicu ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ i KUM UKC Sarajevo, gdje im je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici su ustanovili da je vatreno oružje upotrijebio J. H. iz Sarajeva, te je za istim zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz izazivanje opće opasnosti i krivično djelo laka tjelesna povreda, od strane Prve PU raspisana operativna potraga. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te pronalasku izvršioca”, naveli su iz MUP-a KS.