NBA liga: Brooklyn bez problema do pobjede, Lakersi izgubili derbi

Odigrane su prve dvije utakmice nove NBA sezone, Lakersi izgubili gradski derbi. 

Brooklyn Netsi su savladali Golden State Warriorse rutinski, bez ikakvih problema rezultatom 125:99. Kevin Durant je upisao prvu zvaničnu utakmicu nakon 18 mjeseci bez iste.

Durant je dostavio 22 poena uz pet skokova i tri ukradene lopte u 25 min igre, dok je Kyrie natočio 26 poena te tome pridružio četiri skoka i četiri asistencije.

Netsi su već na kraju prve dionice imali prednost od 40:25, Warriorsi se nisu mogli vratiti, čak je u jednom trenutku prednost za Netse išla do +35.

Curry je pokušao pomoći Goldenu da izbjegne poraz, ubilježio je double-double, 20 poena i 10 skokova. Međutim, ni to nije bilo dovoljno.

Ukoliko je zaista istina da se po jutru dan poznaje, Durant i Irving će biti strašan problem za sve odbrane lige. Za sad ovaj duo nije pokazivao nikakve znakove slabosti i sjajno surađuju.

Akutelni šampion ekipa Los Angeles Lakersi su poraženi u gradskom derbiju od strane LA Clippersa. Lebron i kompanija više nisu “šefovi grada”. Izgubili su rezultatom 116:109, a Lakersi nikad nisu bili u prednosti.

Brutalnu partiju je imao Paul George iz Clippersa. Dostavio je 33 poena uz šest skokova i tri asistencije. Paul je imao veliku pomoć na terenu od strane Kawhi Leonarda koji je ubacio 26 poena.

Lebron James je probao sve da njegova ekipa ostane neporažena. “Kralj” je imao 22 poena uz pet skokova i isto toliko asistencija. Nije pomogao ni Anthony Davis sa 18 poena i sedam skokova.

Izgleda da se Clippersi žele iskupiti za prošlu sezonu, a “Jezeraši” se još nisu uigrali za sezonu koja nas očekuje.

Rezultati :

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 125:99
Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 109:116