Prerani odlazak/ U 21. godini preminula Edina Serhatlić, mlada nogometašica Slobode

Mlada nogometašica Slobode, Edina Serhatlić preminula je u 21. godini.

Ovu informaciju potvrdili su iz fudbalskog kluba Sloboda, istakavši kako ih je mnogo potresao prerani odlazak njihove igračice.

“Sa nevjericom, tugom i šokom primili smo vijest da je naša fudbalerka Edina Serhatlić preminula u 20. godini života. Tužna informacija potresla je sve u Klubu, a povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda:

‘Ova vijest nas je šokirala i iznenadila. Svi u Klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio. Porodici Serhatlić upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima’.

Edina je bila omiljena među djevojkama u crveno – crnom. Armin Mujezinović, trener ženske selekcije nije krio tugu nakon saznanja da Serhi više nije među nama:

‘Sa tugom možemo izjaviti da smo izgubili dobru, vaspitanu djevojku koja je svaki dan živjela Slobodu i bila ponosna što je nosila grb Kluba. Igračica koja je Slobodu i naš tim nosila u srcu, na svakom treningu, svakoj utakmici. Hvala ti Serhi za sve’.

Merima Aljić, kapitenka naše ženske selekcije, o Serhi, kako su je zvale saigračice, imala je samo riječi hvale:

‘Sjećam se kada me je pitala da počne dolaziti na treninge mlađih uzrasta kako bi napredovala i bila što bolja. I taman kad se posvetila fudbalu, razbolila se. Serhi naša dobrica, uvijek spremna pomoći i uvijek raspoložena za trening. Uvijek ću pamtiti tvoju radost nakon postignutog gola. Zauvijek ćes biti u našim srcima i uvijek ćemo te se rado prisjećati. Naša svaka naredna utakmica biti će za tebe!’

Fudbalski klub Sloboda ovom prilikom porodici Serhatlić i prijateljima upućuje iskrene izraze saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima. Edina, nikada te nećemo zaboraviti…Tvoja Crveno – crna porodica”, poručili su iz FK Sloboda.