Foto: Ilustracija

Šatro/ Bh građani će se vakcinisati u Njemačkoj

Dobra vijest za naše građane je da će biti dovoljno vakcina za sve, samo je malo problematično doći do ambulante za vakcinaciju, obzirom da će se svi vakcinisati u Njemačkoj.

Kancelarka Angela Merkel je kazala da je obezbijeđen dovoljan broj vakcina za sve građane Bosne i Hercegovine, te zamolila sve stanovnike naše države da svoje mjesto prebivališta prebace u Njemačku.

“Vlada Republike Njemačke je obezbijedila dovoljan broj vakcina za sve građane Bosne i Hercegovine, nažalost nismo u mogućnosti da ih dostavimo dole. Tako da ćemo zamoliti sve stanovnike Bosne i Hercegovine, koji žele da prime vakcinu, da svoje mjesto prebivališta prebace u Njemačku. Nama u velikoj mjeri fali mnogo radne snage, pa ćemo spojiti ugodno s korisnim”, rekla je kancelarka Republike Njemačke Angela Merkel.

Krizni štabovi oba entiteta su delegirali da se obezbijedi adekvatan broj autobusa, kako bi se započela deportacija stanovništva.

“Mi smo u saradnji s kriznim štabom RS-a napravili plan, kako da transportujemo sve stanovnike kojima je potrebna vakcina. Posebno želim naglasiti da će stranački kadrovi, dobiti vakcine odmah nakon odlaska stanovništva koje nije u nacionalnim strankama. Tako ćemo jednim potezom se riješiti svih onih koji su protiv našeg državnog sistema, a za naše osigura dovoljan broj vakcina. Nakon ovog čina ćemo konačno živjeti u harmoniji, slogi i na budžetu”, kazao je član kriznog štaba Federacije BiH, Goran Čerkez.

Ministarstvo vanjskih poslova će u narednim danima poslati upit vlastima Republike Njemačke da oni snose troškove putarine, za šta naše lokalne vlasti niti mogu niti žele učestvovati u ovoj troškovnoj računici.