Sedam godina bez Paula Walkera: Njegova kći i ekipa ‘Brzih i žestokih’ na dirljiv način odali počast

Prošlo je sedam otkako je svoj život u automobilskoj nesreći izgubio omiljeni holivudski glumac i zvijezda filmova ‘Brzi i žestoki’, Paul Walker.

Na današnji dan prije tačno sedam godina slavni glumac Paul Walker nažalost je preminuo na suvozačevom mjestu Porschea Carrere, zadnjeg dana u novembru, 2013., u nesreći koja je bila toliko strašna da je izgledala kao filmska scena iz Brzih i žestokih. Od siline udarca u rasvjetni stup, došlo je do velike eksplozije i buktinja je u trenu progutala automobil u kojem su se nalazili 40-godišnji glumac i njegov prijatelj.

Na godišnjicu njegovog odlaska dirljivom se objavom oglasila i njegova kći, 22-godišnja Meadow, koja je objavila još neviđenu fotografiju s ocem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meadow Walker (@meadowwalker)

“Da se na ovaj tužan dan prisjetimo nečeg tužnog. Danas slavimo ljubav i sreću koju si donio na ovaj svijet. Ovo je fotografija mene i mog najboljeg prijatelja dok ja spavam”, napisala je na svom Instagram profilu  Meadow Walker, kći prerano preminulog glumca, Paula Walkera.

U tuzi je ostavio svoju mezimicu Meadow, koju je dobio s bivšom djevojkom Rebeccom Soteros, ali i brojne glumačke kolege s kojima je bio veoma blizak, a koji i danas, sedam godina kasnije, nastavljaju čuvati uspomenu na njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

Walker je preminuo ubrzo nakon prometne nesreće, koja se dogodila u predgrađu Los Angelesa. Bio je veliki humanitarac. Pomagao je žrtvama potresa u Čileu te žrtvama na Haitiju.