Sedmični horoskop: Vrijeme je da zauzmemo čvrste stavove i promijenimo svoju budućnost

Pred nama je zadnja sedmiva ove godine što i nije mala stvar, obzirom da je bila za mnoge teška i napeta.

Svi smo svjesni dešavanja na svjetskoj razini a sigurno se svakom od nas isto tako dogodilo nešto što nam je obilježilo taj period 2021. godina svim horoskopskim znakovima donosi pozitivne promjene ali će na njenom samom početku naglasak biti na stvarima koje ne možemo kontrolisati i kojih trebamo biti više svjesni.

OVAN

Vrlo je rijetko da se u vašem znaku punih šest mjeseci nađe vaš vladar Mars kao što je to bilo ove godine. Na neki vam je način to dalo neograničenu energiju, potaknulo vas na nova razmišljanja, nove izazove i odlučnost. Ipak, kada je postao retrogradan, stvorio je u vama nesigurnosti i donio vam u život negativne faktore. Ovoga se tjedna ta faza završava iz tog razloga ne čudi to što će vam u pojedinim trenucima nedostajati energije, dok ćete je u drugima imati previše te je teško kontrolirati. Još ste uvijek u povoljnoj fazi u kojoj možete ostvariti ciljeve ali je vrlo bitno da se prije svega zapitate što točno želite i kamo idete inače bi mogli donijeti pogrešne odluke ili čak naljutiti osobe koje mogu odlučiti o vašoj sudbini. Istovremeno će na samom vrhu vaše astrološke karte biti Sunce i Merkur pa će nadređeni i osobe od autoriteta nešto više cijeniti vaš doprinos. Iskoristite to kako bi pokazali svoje vrline i na prvo mjesto stavili stručnost. Najbolji dani u tjednu su ponedjeljak, srijeda i četvrtak.

BIK

Ubrzo će u vaš znak ući Mars te vam donijeti dodatnu energiju i motivaciju. Ove sedmice ćete stalno preispitivati sebe i stare odluke te sve češće razmišljati o budućnosti i novim izazovima. Malo šire gledano, zapravo ulazite u godinu koja će za vas biti vrlo moćna i u kojoj će vaš rad i trud konačno biti prepoznati pa i nagrađeni. Sredina vam tjedna donosi potrebu za udaljavanjem od onoga što vam je poznato, tragat ćete za novim izazovima i iskustvima ali bi trebali biti oprezni kada je u pitanju ono staro i sigurno. Nemojte podcjenjivati drage osobe i stare suradnike niti uzimati zdravo za gotovo ono što imate. Ukoliko ne možete otputovati ili se udaljiti od rutine, pokušajte se okrenuti stjecanju novih znanja ili sklapanju poznanstava. Oni od vas koji se bave intelektualnim radom ili se još uvijek školuju, trebali bi odvojiti dovoljno vremena za pisanje radova odnosno pripremanje ispita. U privatnom ćete životu biti zadovoljni. Najbolji dani u tjednu su petak i nedjelja.

BLIZANCI

Kako se godina bliži kraju, tako možete očekivati sve bolje odnose sa drugim ljudima. Radi se o tome da će Venera biti suprotno od vašega znaka pa vas tako učiniti jako strpljivom i tolerantnom osobom. Ipak, u ponedjeljak i utorak trebate biti oprezni jer ćete imati želju za kontrolom nad drugim osobama i situacijama. Ukoliko pretjerate, mogli bi se suočiti sa direktnim sukobima i stalnim borbama moći. Sa druge strane, ukoliko netko pokuša vama dominirati, vjerovatno ćete nastupiti previše agresivno. Pokušajte zato, barem do srijede, izbjegavati nesmotrene poteze, ljubomorne ljude i taktike koje podrazumijevaju preveliku proaktivnost. Nemojte biti asertivni jer će vas drugi shvaćati kao prijetnju. Uspjeh možete ostvariti i na puno opreznije ili mirnije načine. Od srijede ćete puno bolje razumjeti ljude oko sebe pa tako uspješno komunicirati i uvijek odabrati pravi pristup. Vikend iskoristite za odmor i razgovore sa voljenom osobom te dragim prijateljima. Najbolji dan u tjednu je četvrtak.

RAK

Na samom vrhu vaše astrološke karte već se neko vrijeme nalazio Mars te poticao vaše ambicije. Upravo iz toga razloga, bez obzira na sve što ste prolazili, niste stali niti odustali nego ste bili još jači u situacijama u kojima su se pojavile prepreke, problemi i neistomišljenici. Ipak, kako se taj period završava a istovremeno se ovoga tjedna Sunce nalazi suprotno od vašega znaka, tako ćete ubrzo primjetiti da vam nedostaje energije i sna. Da bi izbjegli zdravstvene poteškoće, prije svega slušajte svoje tijelo i pokušajte se što zdravije hraniti te izbjegavati stres. Kako će tjedan odmicati, tako ćete pod utjecajem Venere imati sve više strpljenja i tolerancije prema drugima. Onoga trenutka kad počnete cijeniti ono što se dešava u životu drugih ljudi, bolje ćete ih razumijeti pa tako i lakše dobiti njihove simpatije. Bit ćete posebno uspješni u pregovorima ali samo ako svoje emocije naučite držati pod kontrolom i uvijek, barem na početku, nastupite diplomatski. Najbolji dan u tjednu je srijeda.

LAV

Venera će se ove sedmice naći u najzabavnijem dijelu vaše astrološke karte. Osim što ćete se stalno zabavljati i provoditi ugodne trenutke sa dragim osobama, ujedno ćete biti otvoreniji prema novim izazovima te rado upoznavati nove ljude. Nema sumnje kako ćete biti u centru pozornosti. Kada je u pitanju komunikacija, bit ćete jako blagi a istovremeno vrlo jasni kada su u pitanju ciljevi. Osim što ćete odlično birati svoje riječi, neverbalnom ćete komunikacijom stalno odavati dojam pouzdane i simpatične osobe. Sedmica je odlična za dobivanje usluga, savjeta ili resursa. Oni od vas koji se bave kreativnim poslovima, trebali bi srijedu rezervirati za pregovore ili razgovore o poslovnoj budućnosti. U drugoj ćete polovini tjedna biti skloni istraživanju i promišljanju. Razumjet ćete sve one ideje koje ste do nedavno poznavali samo površno a istovremeno ćete slučajno otkrivati tajne ili informacije koje nisu dostupne svima. Tjedan je idealan za učenje i poučavanje. Najbolji dan u sedmici će biti utorak.

DJEVICA

Naredne sedmice ćete imati podršku planeta. Venera će vas poticati na druženje sa porodicom i boravak u svom domu pa će vam tako najviše goditi one situacije koje podrazumijevaju mir, dobro društvo te dobru hranu i piće. Do srijede će se neki od vas boriti sa osjećajem nesigurnosti povezanim uz vlastiti izgled i prošla postignuća. Moguće je da ćete imati dojam kako vas drugi gledaju čudno ili vas smatraju čudnom osobom. Ono što je bitno, zapravo je da shvatite kako niste objektivni. Vrlo su male šanse da ćete odavati takav dojam a ovo je samo znak da morate dodatno poraditi na samopouzdanju. Kada su u pitanju ljubav i romantika, u prvoj polovini tjedna izbjegavajte stupati u nove odnose jer bi mogli ignorati očite mane pa tako odabrati potpuno pogrešnu osobu. Od četvrtka ulazite u puno bolji period koji trebate iskoristiti za neformalne razgovore, debate, cjenkanje ili razmatranje budućih investicija. Za vikend se opustite. Najbolji dani u tjednu su ponedjeljak i petak.

VAGA

Naredne semice, barem do srijede, na prvom mjestu će vam biti dom, porodica, a vjerovatno i preuređenje životnog prostora. Osim što vas očekuju različite porodične svađe, zapravo ćete usput stjecati nova znanja te bolje upoznati druge ali i sebe. Venera će se kroz cijelu sedmicu nalaziti u vašoj kući komunikacije pa ćete tako imati takta, biti vrlo šarmantni i diplomatski nastrojeni. Radi se o dosta velikoj promjeni. Naime, u proteklih je šest mjeseci Mars bio suprotno od vašega znaka pa tako stalno na neki način testirao vaše odnose sa prijateljima, bliskim suradnicima i porodicom. U dobrom ste periodu za uvođenje promjena u svoj život, bit ćete voljni isprobati nove stvari a posebno ćete uživati u usputnim razgovorima sa nepoznatim osobama različitih karaktera i životnih stilova. Osjećaj slobode dozvolit će vam da pokažete svoju zaigranu stranu što će vam osigurati simpatije mnogih. Kraj tjedna i vikend iskoristite za opuštanje i zabavu sa prijateljima. Najbolji dan u tjednu je subota.

ŠKORPION

Iako će većina znakova ovaj tjedan posvetiti odmoru i zabavi, vi ćete biti sve više zaposleni i raspoloženi za nove izazove. Puno ćete više čitati, pisati i učiti nego inače, dosta ćete vremena provoditi na telefonu a dobar dio vas će uspjeti ovoga tjedna organizirati kraće ali zanimljivo i korisno poslovno putovanje. Neće vam biti problem marljivo raditi ali imajte na umu druge ljude i njihovu potrebu za odmorom. U dobrom ste periodu za promovirati svoje vještine ali i za dobiti razne poslovne usluge. Kada su u pitanju prijatelji i obitelj, zračit ćete jednom pozitivnom energijom pa tako osigurati harmoniju u odnosima koji su vam bitni. Općenito ste u idealnom periodu za rješavanje bilo kakvih starih sukoba, nesporazuma i problema u privatnom životu. Od četvrtka do nedjelje možete očekivati nekoliko ozbiljnijih razgovora koji će vam otkriti tuđe tajne kao i zavjeru povezanu uz posao. Iskombinirajte svoj intelekt sa snažnom intuicijom. Najbolji dani u tjednu su utorak, petak i subota.

STRIJELAC

Nije tajna da često imate velike planove i ideje. Ove sedmice situacija neće biti drugačija ali će one biti uglavnom okrenute novcu, novim izvorima zarade i raspolaganju imovinom. Od ponedjeljka do srijede vas očekuje ugodna atmosfera i to zahvaljujući Veneri koja će u vaš život stalno uvoditi pozitivne osobe a istovremeno vas uspješno udaljavati od onih negativnih. Bez problema ćete se izražavati a istovremeno pokazati svoje pravo lice koje će se svima svidjeti. Sredinom će se tjedna dogoditi nešto što će vam dati osjećaj slobode te vas potaknuti na otkrivanje novih načina rada ili na korištenje tehnologije. Izazovi koji će se pojaviti zapravo će vam dati stimulaciju i najaviti vam uzbudljivu budućnost, poglavito u poslovnom smislu. Kada je u pitanju privatni život, kraj tjedna vam nosi znatiželju ali i izoštrena osjetila. Bolje ćete shvatiti one osobe koje su vam misteriozne ili se čine previše ozbiljnima. Nemojte zanemariti obiteljske probleme. Najbolji dan u tjednu je ponedjeljak.

JARAC

U vašem se znaku i dalje nalaze Sunce, Merkur i Pluton. Naredne sedmice ćete tako biti uspješni, na druge ćete ostavljati odličan dojam a istovremeno u svoj život privlačiti povoljne situacije i pozitivna dešavanja. Nije naodmet spomenuti kako će ovaj pozitivan utjecaj trajati sve do polovine siječnja stoga ne bi bilo loše već sada početi razmišljati o načinima na koje možete povećati svoje prihode ili ugled. Prvu polovinu tjedna iskoristite za opuštanje, kreativne aktivnosti ali i komunikaciju. Svojim ćete riječima uvijek nekoga razveseliti ili mu pomoći da pronađe rješenje za nešto što ga muči. Uz pomoć intuicije možete prikupiti zanimljive informacije dok ćete kroz snove često dobiti inspiraciju ili nove ideje. Kada su u pitanju privatni odnosi, četvrtak i petak predstavljaju idealan period za razgovore sa partnerima iz prošlosti ili onima u koje niste sigurni. Osjetit ćete što drugi ljudi misle pa tako uspješno prilagoditi svoja očekivanja i točno znati na čemu ste. Najbolji dan u tjednu je nedjelja.

VODOLIJA

Prva vam polovina sedmice donosi ugodna iznenađenja i stimulativne susrete. U odličnom ste periodu za isprobavanje novih i uzbudljivih stvari a sve će se poklopiti tako da imate dovoljno slobode da to i napravite. Mars će se još uvijek nalaziti u vašoj kući komunikacije pa ćete se i dalje snažno poistovjećivati sa svojim stavovima ali će to konačno biti malo manje izraženo. Budite oprezni kada su u pitanju osobe koje se u poslovnom smislu uporno ne žele sa vama složiti, nemojte ništa shvaćati previše osobno jer bi mogli nastupiti previše nasrtljivo i agresivno. Sredina tjedna mnogima od vas donosi novi odnos, za neke će se tu raditi o poslovnoj suradnji dok će drugi konačno otvoriti svoje srce i prepustiti se romantici. Bez obzira na to u koju skupinu spadate, nemojte misliti da sve morate sad i odmah nego se radije opustite i dozvolite da prvo vrijeme pokaže svoje. Vikend iskoristite za strast ali ukoliko ste u tajnom odnosu, klonite se manipulacija. Najbolji dan u tjednu je četvrtak.

RIBE

Na samom vrhu vaše ljestvice vrijednosti ove sedmice će biti prijateljstvo. Uživat ćete u raznim druženjima a posebno će vas privlačiti mlađe osobe. Bit će vam jako bitno što drugi misle a obzirom na Veneru u vašem znaku, očekuju vas odlični odnosi sa osobama od autoriteta i nadređenima. Odlično ćete surađivati sa drugima a možda ćete i najbolje funkcionirati u timskom radu gdje ćete uspješno zadovoljiti svoju potrebu za mentalnim izazovima kao i onu za zabavom. U privatnom ćete životu tražiti nešto veću slobodu pa bi se mogli oduprijeti rutini i posvetiti svoje vrijeme drugačijim aktivnostima ili drugoj osobi. Fleksibilnost i otvoren način razmišljanja sigurno će vam donijeti ugodna iznenađenja i uzbudljiva nova iskustva ali nemojte pretjerivati sa očekivanjima. Petak izdvojite za sve ono što zahtijeva vještine uvjeravanja. Naime, razmišljat ćete jako analitički, otkriti nešto novo i lako definirati što se krije iza površinskih problema. Najbolji dan u tjednu je srijeda.