West Ham se dva puta vraćao i spasio bod protiv Brightona

Završena je druga po redu utakmica danas, u kojoj su West Ham i Brighton odigrali bez pobjednika, rezultat je glasio 2:2.

West Ham je katastrofalno otvorio meč, izgledali su nezainteresovano, nisu imali ideja i za to su kažnjeni u 44. minuti.

Maupay sjajnim udarcem iz okreta donosi prednost Brightonu. “Galebovi” su igrali hrabro i nagrađeni su za to. Na odmor su otišli sa rezultatom 0:1.

West Ham je bio u velikim problemima i morali su da zbiju svoje redove da bi izbjegli poraz. West Ham je postao mnogo agresivniji i dolazi do gola u 60. minuti.

Andriy Yarmolenko ubacuje jednu opasnu loptu a na pravom mjestu se nalazi Ben Johnson i rezultat je vraćen na početak.

Problemi se nastavljaju za “Čekićare”, Brighton dolazi do nove prednosti u 69. minuti preko Lewsia Dunka. Dunk je imao dosta sreće i skrenuo je loptu u mrežu West Hama.

West Ham nije odustao i poslije jednog kornera dolaze do novog gola. Sjajnu loptu iz kornera poslao je Aaron Cresswell,  Tomas Soucek koji, jedva da je imao udarac cijeli meč, nalazi se na pravom mjestu u pravo vrijeme i zaključuje ovaj susret rezultatom 2:2.

Brighton je zaslužio više od remija, igrali su jako hrabro i tako ostaju na poziciji broj 16 sa 13 bodova. West Hamu treba dosta posla da se vrati na neke stare staze jer se trenutno nalaze na poziciji broj 10 sa 22 boda.