Sutra maglovito i oblačno, prvi ovogodišnji sniježni prekrivač možemo očekivati već u petak

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -2, Livno 4, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce, Stolac i Zenica 6, Gradačac i Tuzla 7, Sarajevo 8, Mostar i Sanski Most 9, Grude 11, Neum 12, Bihać 15 stepeni.

Sutra u većem dijelu zemlje umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini i na jugoistoku. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjevernim i ponegdje u zapadnim dijelovima.

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom, a u večernjim satima porast oblačnosti.

Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

U Sarajevu, u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost, dok tokom dana će se mijenjati u umjereno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

U petak oblačno vrijeme sa kišom, dok se poslije podne na planinama očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U subotu pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni.