Sutra u većini zemlje snijeg, u ponedjeljak jak jugo s olujnim udarima

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom.

U višim predjelima pada snijeg, te je stvorio probleme vozačima.

Foto/ Snijeg stvorio probleme na cestama u Bosni i Hercegovini

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 0; Bihać, Bugojno, Gradačac i Jajce 6; Doboj, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 7; Banja Luka, Bijeljina, Livno i Zenica 8; Sarajevo 11; Grude 12; Trebinje 13; Mostar 14; Neum 17°C.

Sutra se u Bosni većinom prognozira susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša, dok će u Hercegovini većinom padati kiša, a na planinama snijeg.

Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, a na jugu zemlje od 6 do 11°C.

U Sarajevu oblačno sa susnježicom. Snijeg je izgledniji u večernjim satima. Temperatura zraka između 1 i 3°C.

U nedjelju se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširit će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.