Tridesetogodišnjak ljut na roditelje jer nije dobio paketić za Novu godinu

Mladić iz Sarajeva kontaktirao je redakciju kako bi javno iskazao nezadovoljstvo, a koje je osjetio zbog postupka njegovih roditelja.

Naime, tridesetosmogodišnjak koji još uvijek živi kod svojih roditelja zamjerio im je što mu ove godine nisu kupili paketić za novogodišnje praznike.

“Ovo nije normalno. Pa to što sam ja sad malo stariji ne znači da im nisam dijete i nije uredu da se ovako ponašaju prema meni. Ja sam još uvijek njihova mala beba i zaslužujem paketić za novu godinu. Kako mali Amar, inače sestrin sin, svake godine od mojih roditelja dobije tonu nekih poklona i paketića i slatkiša. I ja sam njihovo dijete i zahtijevam da budem tretiran isto, ako ne i bolje, kao njihovo unuče“, kazao je za Šatro.info Mirnes H.

Dodaje da su roditelji pokupali da se opravdaju.

“Oni su meni pokušavali da se izvuku pa su govorili da sam dovoljno star da sebi mogu kupiti paketić, ali znam ja zapravo šta oni hoće da postignu. Hoće mene da natjeraju da se odselim i osamostalim kao što je to moja sestra uradila. No, neće im to poći za rukom. Nisu oni mene našli pored puta. Odlučili su da me imaju i sada moraju čitav život da mi kupuju paketiće, jer je to jednostavno tako ispravno i moralno”, pojasnio je.

Kako je kazao, želi javno da upozori roditelje.

Ja sam vas pozvao kako bih mogao da javno upozorim svoje roditelje da im ovakvo ponašanje neće proći neopaženo i želim im samo reći da se trebaju stidjeti svojih postupaka. I još nešto, ako ja ne dobijem svoj paketić, nikad se neću odseliti. Zapamtite šta vam kažem”, izjavio je za Šatro Mirnes H. koji je želio da se njegovo ime čuje, ali zbog straha od strašnog čina koji su njegovi roditelji napravili i činjenice da su očigledno spremni na sve, smatramo da nije pametno objaviti puno ime i prezime iz straha za sigurnost kako mladića tako i redakcije.

Mladić je na kraju razgovora za naš portal pozvao sve roditelje malo starije djece da kupe paketiće svojim malim pilićima koji, koliko god da imaju godina, uvijek vole paketiće.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i svaka podudarnost sa stvarnim osobama i događajima sasvim je slučajna.