Američki ambasador u BiH čestitao Forti

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson čestitao je novom premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti formiranje vlasti.

Iz Ambasade SAD-a su kazali da je Nelson nazvao danas premijera Edina Fortu da mu čestita na formiranju nove vlade u Kantonu Sarajevo.

“Spremni smo pomoći da Kanton Sarajevo bude primjer onoga što je moguće kada se politika podjele zamijeni fokusom na reforme koje će poboljšati život svakog građanina”, naveli su iz Ambasade SAD-a.

Podsjećamo, pršle sedmice je Kanton Sarajevo dobio novi saziv Vlade, koji su formirali Četvorka i nezavisni poslanici.

Odlukom o potvrđivanju Vlade u njenom sastavu će, uz premijera Nenadića, biti i ministar finansija Jasmin Halebić , ministrica pravde i uprave Mersa Kustura, ministar privrede Draško Jeličić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, te ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica.