Australian Open 2021: Andy Murray će propustiti prvi Grand Slam sezone

Petostruki finalist Australian Opena Andy Murray propustit će prvi Grand Slam sezone nakon što nije našao rješenje za karantin, nakon što je njegov test na koronavirus bio pozitivan.

Britanac je trebao poletjeti za Melbourne prošle sedmice, ali nije smio putovati čarter letom nakon što je utvrđeno da ima Covid-19, prenosi BBC.

Bivši svjetski broj jedan nadao se da će putovati sigurno i natjecati se kako je planirano ali nažalost nije vratio negativan test. Murray je rekao da je jako razočaran i da se “jede iznutra” zbog čitave situacije.

Murray jednostavno nije mogao naći način da otputuje u Australiju i potom odradi obavezni karantin prije početka turnira 8. februara.

“Želim zahvaliti svima tamo na njihovom trudu. Razočaran sam što neću igrati u Australiji. To je zemlja i turnir koji volim“, rekao je Murray. Andy je odigrao samo sedam službenih mečeva u 2020. godini zbog teške povrede koju je imao i petomjesečne obustave turnira zbog pandemije.

Kao teniser koji se nalazi na 123. poziciji na svijetu bio je prenisko rangiran da bi ostvario direktan ulazak na Australian Open, ali je dobio posebnu pozivnicu.