Brend VARTA donirao organizaciji Pomozi.ba 10.000 KM za užine djece iz porodica u stanju socijalne potrebe

Humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba brend VARTA donirao je 10.000 KM za projekat “Užine”.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg se obezbjeđuju školske užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u općinama širom Bosne i Hercegovine. Doniranim sredstvima Pomozi.ba će u narednom periodu moći osigurati oko 20.000 školskih obroka za najmlađe.

Zajednička akcija brenda VARTA i Pomozi.ba organizacije trajala je od septembra do kraja 2020. godine, a svoj doprinos dali su svi bh. građani kupovinom VARTA baterija.

“Presretni smo jer smo uspješno priveli kraju ovu humanitarnu akciju, te što će mališani iz porodica u stanju socijalne potrebe imati sretno i bezbrižno školovanje. Akcija ne bi bila ovako uspješna bez svih onih koji su kupovali naše proizvode, ali i velike podrške ”prijatelja projekta”, prije svega kompanija KONZUM i MERCATOR, a isto tako i svih ostalih ”prijatelja projekta”: BEST, VIOLETA/PRODEX, OLI, ADEN, PIEMONTE, ZVORNIČANKA, INOVINE, ENERGOPETROL i HOLDINA, AUTO MILOVANOVIĆ BANJA LUKA, PENAVA DOO POSUŠJE, KAMENSKO, DUHANPROMET i RIVA, NESTRO PETROL, PETROL BH, HIFA TEŠANJ, KOMEL- ELECTRONIC CENTAR i MENNELECTRONIC ZENICA” istakao je brand manager za VARTA u BiH Adnan Dževlan.

Elma Sulejmanović iz marketing službe Mercatora navela je kako je bila velika čast učestvovati u ovom humanitarnom projektu, kojim su obezbjeđena značajna sredstva za školske užine socijalno ugrožene kategorije djece.

“Ovakve i slične inicijative bude nadu da će sva djeca imati bolje uslove za školovanje i kreiranje vlastite budućnosti. Kompanija Mercator će se uvijek rado odazvati i pomoći projektima vezanim za djecu, jer upravo oni su naša snaga za održivu budućnost. Iskreno se zahvaljujemo i svim našim kupcima, koji su kupovinom Vartinih proizvoda, direktno učestvovali u ovoj akciji” izjavila je Sulejmanović.

Ponosan na još jednu uspješnu humanitarnu priču je i Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

“Veoma smo ponosni jer smo bili dijelom velikog uspješnog humanitarnog projekta sa našim dugogodišnjim partnerima VARTA i Pomozi.ba. Podrška socijalno ugroženim mališanima je jedan od fokusa Konzumovog kontinuiranog društveno odgovornog djelovanja, te samim tim rado podržavamo i sve zajedničke projekte naših partnera usmjerene na pomoć i podršku mališanima. Sretni smo jer će zahvaljujući uspješnoj realizaciji ovog projekta veliki broj mališana imati redovan obrok tokom nastave i što je posebno važno na ovaj način ćemo im pokazati da mislimo na njih i da ne želimo da se osjećaju drugačije od svojih školskih drugara” izjavio je Arnautović.

Osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić, izrazio je svoju zahvalnost VARTI i svim partnerima koji, bez obzira na tešku godinu zbog pandemije koronavirusa, nisu zaboravili na značaj društvene odgovornosti.

“Užine su jedan od naših najznačajnijih projekata jer veliki broj roditelja, posebno u ruralnim dijelovima BiH nije u stanju svojoj djeci da obezbijedi ni sendvič u školi. Radimo sa desetinama škola širom BiH, a Vartina donacija itekako je značajna za nastavak ovog projekta” naveo je Karalić.