Migrant upao u stan na Grbavici dok su stanari bili prisutni

U naselju Grbavica sinoć je migrant provalio u stan, te ukrao novčanik.

Naime, na društvenim mrežama kolegica novinarka objavila je kako je u najmirnijem dijelu Grbavice migrant nožem presjekao mrežu na prozoru njene sestre, koji je bio na kant otvoren, ušao u sobu, te oduzeo novčanik.

Tokom provale u stan niko nije povrijeđen, obzirom da u trenutku dešavanja niko nije bio u toj prostoriji.

“Prije pola sata je u najmirnijem dijelu Grbavice, migrant upao u sobu moje sestre, popevši se na balkon. Nožem je presjekao mrežu na prozoru, i prozor koji je bio otvoren na kant otvorio, ušao i ukrao novčanik. Samo pukom srećom je sestra bila u kuhinji jer obično u ovo vrijeme sprema ispite.

Ostala svjetla u kući su također bila upaljena. Ukradeni novčanik i nije toliki problem, problem je što više nismo sigurni u vlastitim domovima. Pitam se šta bi bilo da je sestra bila u sobi.

Ovim putem molim svoje prijatelje s Grbavice da ukoliko nađu dokumente na ime Almedina Hodo jave meni u inbox. Čuvajte se ljudi, ovo više nije normalno”, napisala je Selma Hodo-Petrović na svom profilu.

Kako dalje saznajemo, sve se desilo u 1:30 poslije ponoći. Njena majka ušla je u sobu i zatekla ga na djelu, te otrčala da probudi muža, a migrant je uslijed panike uzeo samo novčanik, a svoje stvari zaboravio u sobi, te skočio kroz prozor.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrdili su da se ovo zaista dogodilo.

Podsjećamo, jučer je trajala cjelodnevna Hitna sjednica Skupštine KS o migrantskoj krizi, a na kojoj su zastupnici u više navrata iskazali strah građana zbog sve učestalijih napada migranata.