Dana White pričao o Conoru i opcijama za dalje, otkrio da li će se Khabibi vratiti u oktagon

Nakon sinoćnjeg UFC-a 257 oglasio se i šef UFC-a i pričao o Conoru i mogućem povratku Khabiba Nurmagomedova.

UFC prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov najavio je odlazak u penziju nakon pobjede protiv Justina Gaethjea prošlog oktobra. Međutim, predsjednik UFC-a Dana White dao je tračak nade u njegov povratak 16. januara.

Ali izgleda da će ta “vrata ostati zatvorena”. Kako prenosi Fight Site, Dana je razgovarao sa Khabibom i iznio sljedeće detalje. “Razgovarao sam s Khabibom i rekao mi je, Dana, budi iskren prema sebi. Toliko sam nivoa iznad ovih momaka, pobijedio sam ih sve. Ne znam. Ali ne zvuči baš pozitivno. Vidjet ćemo. ”

Prokomentarisao je kratko odnos Khabiba i Nurmagomedova.  “On mrzi Conora i stoga znam da je htio da Conor izgubi“, rekao je na ovu temu Dana i prokomentarisao je Conorov poraz.

“Mislim da je Conor imao dobru prvu rundu, ali je i Poirier bio dobar. Borio se onako kako se i trebao boriti u uvodnoj rundi”, rekao je Dana. On misli da za Conora postoje dvije opcije, ili će postati jači ili je završio karijeru.

Mislim da će biti još gladniji. Nakon ovoga postoje dvije opcije: bit će gladniji ili je gotov. Novca ima. Veliki sam fan “Rockyja”, a ovo je poput “Rocky III” filma. Kada se spustite s one jahte i vodite dobar život, teško je biti “zvijer”. Na putu prema vrhu je bio mlad, gladan, nije imao novca i htio je lijepe stvari poput odijela, automobila, kuća. Sad ima sve što je htio. Stoga, ne znam. Stvari će se odviti na ovaj ili onaj način”, zaključio je White dio o McGregoru.

Ako Nurmagomedov zaista ostane u penziji, hoće li se onda Chandler i Poirier za titulu?

Da“, kratko je i jasno potvrdio predsjednik UFC-a.