David Beckham postavio Phil Nevillea za glavnog trenera svog kluba

Phil Neville imenovan je glavnim trenerom Intera iz Miamija, Neville je dao ostavku na mjesto selektora engleske ženske nogometne reprezentacije.

“Nevjerovatno sam oduševljen ovom prilikom da treniram Inter Miami, ovo je vrlo mlad klub s puno obećanja i pozitivnih rezultata. Ovo fantastično tržište ljubitelja nogometa zaslužuje dosljedne nastupe i pobjednički mentalitet i radujem se što ću početi raditi“, rekao je Neville prenosi Guardian.

Neville je napustio “Lavice” nakon tri godine, sa njima je bio četvrtoplasirani na Svjetskom prvenstvu 2019. i osvojio je jednog trofej. Špekulisalo se da bi Neville mogao voditi tim Velike Britanije na Olimpijskim igrama ali stigao je poziv starog prijatelja i Phil se odazvao.

David Beckham je potvrdio sve i izjavio: „Phila poznajem otkad smo obojica bili tinejdžeri na akademiji, dijelimo nogometnu DNK koju su trenirali neki od najboljih trenera ikad, a to su vrijednosti koje sam oduvijek želio imati u svom klubu”.

Beckham je rekao da je Neville pristojan odan i pošten čovjek, te da ima nevjerovatnu energiju i radnu etiku. Uvjeren je da je on prirodni vođa i da je ovo pravo vrijeme da se pridruži njegovom timu.