U Zeničkom BNP-u danas i sutra se izvodi predstava “Sakati Billy sa Inišmana”

Početak sedmice u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica obilježit će dvije izvedbe predstave Sakati Billy sa Inišmana.

Nastale prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U zeničkom BNP-u, predstava će biti izvedena u ponedjeljak, 18. januara u 19.30 sati i u utorak, 19. januara u 19.30 sati.

Karte za večerašnje igranje predstave “Sakati Billy” sa Inišmana su rasprodate. Predstava je premijerno izvedena 22. decembra prethodne godine na Velikoj sceni Zeničkog pozorišta.

Prema riječima reditelja Predraga Štrpca ” ‘Sakati Billy sa Inišmana’ vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti… Ali ne, ne brinite – Sakati Billy je sve samo ne turobna priča.”

To je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima…”, rekao je redatelj Štrpca.

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

Sve programske aktivnosti Zeničkog pozorišta se odvijaju uz propisane higijensko-epidemiološke mjere.