Dritan Abazović odgovorio Željki Komšiću: Želimo najbolje odnose sa državama regiona

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović oglasio se putem Twittera te poručio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću kako Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije, odgovarajući tako na reakciju Komšića povodom čestitke premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je čestitao neustavni Dan RS koji je obilježen na jučerašnji dan.

Abazanović je kazao da žele najbolje odnose sa državama regiona.

“Poštovani članu Predsjedništva Željko Komšiću, Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona“, napisao je Abazović.

Dodaje da je ruka prijateljstva Vlade Crne Gore pružena svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo, predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila se juče na čestitki premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića za koga je kazala da je čestitao neustavni Dan RS, nakon čega su uslijedile brojne reakcije iz Bosne i Hercegovine.

Džaferović: Vučić i Krivokapić pokazali da ne poštuju BiH

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da poruke te vrste, koje im stižu iz susjedstva, vrlo dobro razumiju i znat će se prema njima odnositi.

“Posebno je razočaravajuće da se premijer Crne Gore, i to nakon što su se institucije ove naše susjedne zemlje jasno i nedvosmisleno odredile o događajima iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, priključio podršci koju zvanični Beograd pruža politici koja slavi velikosrpsku ideologiju i zla koja je ona proizvela“, kazao je Džaferović.