Ekspoze novog premijera u Sarajevu

Mandatar za novu Vladu Kantona Sarajevo Edin Forto iz Naše stranke (NS) obrazložit će kantonalnoj skupštini ekspoze koji sadrži više od 20 stranica.

U ekspozeu se nalazi prijedlog hitnih mjera uslijed pandemije koronavirusa, te prijedlog mjera koje se odnose na svako ministarstvo.

Forto je za svoj ekspoze naveo da je zasnovan na viziji razvoja, baziranoj na programskim mjerama i načelima, usaglašenim u dobroj vjeri kroz ozbiljne političke pregovore participirajućih političkih organizacija i samostalnih zastupnika i zastupnica.

Forto dodaje da je ovo vrijeme solidarnosti i empatije, trenutak kad moramo pokazati da imamo i znanje i kapacitete i snagu da na prijetnje odgovorimo razboritošću, stvarajući uslove za dostojanstven život svih građana i građanki

Danas će predstaviti svoje politike, također je obećao redovno obavještavanje sprovođenja politika, kako se sprovode i njihov rezultat.

“Sve što radimo, znat će se. Građanima i građankama će biti dostupne jasne i precizne informacije. Danas ćemo predstaviti svoje politike, ali vam obećavam da ćemo redovno obavještavati kako se one sprovode i koji su rezultati ostvareni“, kazao je.

Navodi kako Sarajevo može biti lijepa, uredna, zdrava, interesantna i pametna sredina.

“Da bismo to bili, moramo da dijelimo minimum zajedničkog, a to su navedena htijenja”, kazao je Forto.

Skupština Kantona Sarajevo bi na današnjoj online sjednici trebala izglasati treći saziv izvršne vlasti od Općih izbora 2018. godine.