Foto/ Majka blizanaca se dosjetila neobičnog trika pomoću kojeg će ih razlikovati

Majka blizanaca se dosjetila fantastičnog trika, ona je nalakirala nokte da lakše razlikuje svoje blizance.

Rosanna Davison je nekadašnja miss Irske i svijeta, a ovih posljednjih dana uživa u svim čarima roditeljstva.

Manekenka je u prošlosti otvoreno govorila o svojoj borbi s neplodnošću i otkrila da je doživjela čak 14 spontanih pobačaja.

Davison je sa suprugom Westom zahvaljujući surogat majčinstvu dobila kćer Sophiju, a u skorije vrijeme su poželjeli dobrodošlicu i identičnim blizancima koje su nazvali Hugo i Oscar.

Ona je priznala da joj je ovo izazov a posebnu pometnju izazvalo je to što nije mogla razlikovati dječake.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nedavno je Rosanna objavila post na Instagramu u kojem je rekla:

“Sedam sedmica Huga i Oscara proletjelo je u magli neprospavanih noći, promjena pelena, beskrajnih umirivanja uplakanih beba i stalnih hranjenja, a istovremenog zadržavanja Sophijine rutine”.

Iscrpljena je majka pritom priznala kako su dječaci toliko slični da ih je doista teško razlikovati, osobito u polutami kod noćnih hranjenja. Stoga se ona dosjetila domišljatog trika kojeg je podijelila sa svojim pratiteljima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosanna Davison (@rosanna_davison)

Majka je odlučila dječacima nalakirati nokte na nogama kako bi ih lakše razlikovala. Jedan od dječaka dobio tirkizan lak na nožnim prstima iz razloga što ga je lakše sakriti nego na rukama.

Pojedini su pohvalili njenu metodu, dok su je drugi napali “otkud joj ideja da lakira nokte bebi” te “kako ih ne može razlikovati”.

Pojedine majke blizanaca poručile su da im je žao kako se nisu i same tog dosjetile dok su im djeca bila tako mala, jer bi im to uveliko olakšalo stvari kao što je na primjer rasporeda hranjenja.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Rosanna je naglasila kritičarima u svoju odbranu da je koristila netoksičnu boju namijenjenu djeci koja se guli s noktiju.