Štoper Cardiff Cityja počinje liječenje od raka

Štoper Cardiff Cityja, Sol Bamba, liječi se od raka, objavio je klub iz Championshipa.

Tridesetpetogodišnjem internacionalcu Obala Bjelokosti dijagnosticiran je non-Hodgkinov limfom i počeo je sa hemoterapijom. Iz kluba su kazali kako je Bamba započeo ovu bitku u svom tipičnom pozitivnom raspoloženju i da će uvijek biti dio njihove porodice.

Nacionalna zdravstvena služba Walesa, bolest opisuje kao “vrstu raka koja se razvija u limfnom sustavu, mreži žila i žlijezda raširenih tijelom”. “Bluebirds” su rekli da se Bambi dive svi saigrači, osoblje i navijači u glavnom gradu Walesa.

“Tokom liječenja Sol će podržavati svoje saigrače na utakmicama i mlađe igrače unutar Akademije, s kojima će nastaviti svoj trenerski razvoj”, stoji u saopštenju kluba, prenosi BBC.

Iz kluba su također izjavili da u ovom trenutku navijači trebaju dati privatnost njemu i njegovoj porodici, ali ko go želi da mu pruži podršku  može poslati poruku na club@cardiffcityfc.co.uk.

Bamba se pridružio Cardiffu u oktobru 2016. godine i pomogao im da izbore plasman u Premier ligu 2018. godine, a upisao je više od 100 nastupa za klub. Bamba, koji je rođen u Francuskoj, nastupio je 46 puta za Obalu Bjelokosti i bio je dio njihovog sastava Afričkog kupa nacija kada su bili drugoplasirani 2012. godine.