Foto/ Upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića u Općini Centar je, u srijedu 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za članove porodica boraca pravoslavne vjeroispovijesti, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, savjetnik načelnika Draško Luković i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Mandić je naglasio da će briga za boračku populaciju i njihove porodice biti nastavljena i u budućnosti.

“Iskreno mi je drago da ova tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika postoji, a ja ću je sa zadovoljstvom nastaviti. Stradanja se ne mogu i ne smiju zaboraviti. Ovakvi susreti su dobra prilika za međusobni dijalog u cilju unapređenja budućeg rada i saradnje Općine Centar i boračkih udruženja. Želim da naglasim da će briga ove lokalne zajednice za pripadnike boračke populacije i porodice šehida i poginulih boraca biti nastavljena i u budućnosti, a stojim pri čvrstom opredjeljenju da se uvijek može učiniti više i nastojat ću to i ostvariti”, poručio je Mandić.

Među prisutnima na prijemu bila je i Nedeljka Kaljanac.

“Mnogo nam znači ovaj vid pažnje, a to je znak da nismo zaboravljeni i da neko misli na nas, a naročito u vrijeme praznika. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Mandiću što je nastavio ovu tradiciju”, kazala je Kaljanac.

Prijemu je prisustvovala i predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Ramiza Šejto koja je upoznala načelnika Mandića sa aktivnostima koje provodi Udruženje, ali i problemima sa kojima se suočavaju porodice šehida i poginulih boraca.