Foto: Screenshot

Iako je u pritvoru škola Miroslava Aleksića sasvim normalno drži časove djeci

Škola glume “Stvar srca” održala je jučer čas bez obzira na to što se njen vlasnik i predavač Miroslav Mika Aleksić nalazi u pritvoru, a nakon što ga je više učenica na čelu sa Milenom Radulović (25) i Ivom Ilinčić (24) optužilo za seksualno zlostavljanje.

To tvrde stanari zgrade gdje se nalazi Aleksićeva škola, prenosi Blic.

Ipak, na interfonu na ulazu u zgradu više ne stoji natpis “Stvar srca”, prostorije u kojima se nalazi škola jutros su bile zaključane, dok je mobilni telefon koji je ostavljen kao zvanični kontakt ove ustanove nedostupan.

Također, na fiksni telefon Aleksićeve škole glume niko se nije javljao.

Zid šutnje u Mikinoj školi

Informacija da je jučer, bez obzira na sve, održan čas glume u školi “Stvar srca” otkrivena je kada je jedna od korisnica društvenih mreža napisala da će njeno dijete nastaviti i dalje da ide u tu školu.

Ubrzo je ona zbog odjeka i obrisala taj tvit, ali gotovo svi mediji u susjednoj Srbiji su nastavili da istražuju da li škola i dalje radi ili ne.

Tako je novinarka jutarnjeg programa na K1 televiziji objavila da su prema njenim saznanjima jučer u 18 sati održani redovni časovi u školi glume “Stvar srca” i da su zakazani i za danas.

Zanimljivo da je malo ko od stanara u zgradi gdje se nalazi Aleksićeva škola želio da prokomentariše ovu informaciju.

“Ovdje je u posljednja dva dana bilo više od 100 ljudi. Koliko znam djeca su bila u školi sinoć, a bit će i danas“, rekao je jedan od stanara.

Mnogi su se pitali kako je moguće da škola radi pošto je Aleksić u pritvoru, ali to je moguće jer u školi ima više predavača.

“Stvar srca” registrovana kao produkcijska kuća, ne kao škola

Inače, firma “Stvar srca” registrovana je 19. jula 2004. godine, kao produkcijska kuća, društvo sa ograničenom odgovornošću, sa adresom u Ulici prote Mateje 44 na Vračaru.

Miroslav Mika Aleksić nalazi se u tridesetodnevnom pritvoru, a glumica Milena Radulović koja ga je prva optužila za seksualno zlostavljanje danas je dala iskaz u Višem sudu.