Intervju/ Džejla Ramović: Život mi je promijenjen preko noći, trud i rad će vas dovesti do željenog cilja

Jedna od najpopularnijih mladih muzičkih zvijezda, Džejla Ramović u razgovoru za Sarajevsku Seharu otkrila je kako se nosi sa pandemijom koronavirusa, kakve je utiske stekla tokom svog takmičenja u “Zvezdama Granda”, a dotakli smo se i još mnogo drugih tema.

Za Džejlu govore da je cjelokupni paket, karizmom kojom osvaja svoju publiku i nevjerovatnim glasovnim sposobnostima, sa sigurnošću je probila svoj put do finala u najgledanijem muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Foto: Instagram

Široki auditorium je Džejlu upoznao u muzičkom takmičenju “Neki novi klinci“, gdje je ostvarila ubjedljivu pobjedu sa samo 17 godina. Nakon toga, odlučuje se prijaviti na takmičenje “Zvezde Granda” gdje se predstavila sa numerama od Jelene KarleušeTihi Ubica” i Marije ŠerifovićPodseti me“.

Svojim nastupom uspjela je dobiti simpatije svih članova žirija, te ostaviti publiku bez teksta. Za mentora odlučuje se odabrati Mariju Šerifović, koja joj je dosta pomogla u njenom pjevačkom unapređenju.

Foto: Instagram

Džejla je za Sarajevsku Seharu kazala da je ljubav prema muzici uvijek bila prisutna u njenom domu, te da su njeni roditelji i sestre prenijeli tu ljubav na našu mladu muzičku zvijezdu.

Kako je kazala, njen život je promijenjen preko noći.

Zvezde Granda su mi donijele mnogo lijepih uspomena, a ono što bih izdvojila jeste pobjeda i taj 20. Juni 2019. godine. Bilo je magično i jako emotivno, a i promijenio mi je život preko noći“, kazala je Džejla.

Njena porodica joj je bila najveća podrška od samog početka, još od njenih prvih nastupa i takmičenja u rodnom gradu Goraždu, pa sve do današnjeg dana. Kako je kazala “bez njih ništa ne bi bilo ovako kako je sada!

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kako i sama kaže, imala je munjevit rast slave, a kazala nam je kako se nosi s tim.

Iskreno, taj munjevit rast slave je imao dosta svojih prednosti i mana, ali sve u svemu, mislim da sam se dobro nosila i nosim sa tim“, kazala je za naš portal.

Dosta se spekulisalo o njenom odnosu sa srbijanskom zvijezdom Marijom Šerifović, gdje se govorilo da je njihov odnos narušen. Džejla je sve to demantovala i kazala da je njihov odnos odličan kao i uvijek.

Pandemija koronavirus koja je pogodila čitav svijet, donijela je poteškoće na svim poljima, također negativno se odrazila i na muzičku scenu.

U početku mi je cijela situacija oko covida-19 bila jako šokantna, ali vremenom sam se navikla na situaciju i prilagodila uslovima i pravilima“, kazala je Džejla.

Džejla je optimistična, nada se da će uskoro moći pjevati pred publikom, vratiti se na scenu i da će pronaći pravu pjesmu sa kojom će usrećiti svoje vjerne fanove.

Foto: Instagram

Kazala je da u skladu sa mogućnostima koje će nam donijeti 2021. godina, tako će kreirati svoje obaveze i projekte.

Trenutno ne radim na novoj pjesmi, trenutno tražim pjesmu, a to nije uopšte lagano! Možda je već i imam, ali ću svakako čekati pravi trenutak da je predstavim publici“, kazala je Džejla.

Svojim vjernim fanovima, Džejla je poručila da “jaka želja, trud i rad će vas dovesti do željenog cilja.

U veoma kratkom periodu, Džejla je snimila veliki broj hitova koji među kojima su: “Ruža“, “Potraži me“, “Jedna ko nijedna” i “Ruine“. Također, talentovana Džejla je prepjevala pjesmu od grupe Magazin “Ginem“, gdje je naprosto zablistala, kako svojim izgledom tako i svojim nevjerovatnim glasom.