Ivaylo Petev zvanično postao selektor Zmajeva: Pustite me da radim i ocijenite me po rezultatima

Ivaylo Petev je danas i službeno potpisao ugovor s Nogometnim savezom BiH i postao selektor Zmajeva.

Ugovor je potpisao na dvije godine s opcijom produženja na još dvije, te je kazao da nije vidio grupu navijača koji su došli ispred zgrade saveza.

Da je bilo 10.000 ljudi ispred zgrade na protestu, zamislio bih se. Nisam ih vidio i ne znam koliko ih je bilo, ali ja znam šta radim“, kazao je Petev.

Kazao je da vjeruje u sebe i učinit će sve da naprave dobar rezultat, u slučaju da to se ne desi preuzet će svu odgovornost na sebe.

Pustite me da radim i ocijenite me po rezultatima. Znam da ima onih koji su protiv mene, ali ja vjerujem u sebe i sve ću učiniti da napravimo dobar rezultat. Ako rezultati ne budu dobri, preuzet ću odgovornost”, kazao je Petev.

Naveo je da Bosna i Hercegovina ima kvalitetne igrače.

“Ja imam svoje ‘ja’ i znam kolika mi je odgovornost. BiH ima veoma kvalitetne igrače i siguran sam da ćemo imati rezultate. Atmosfera je najbitnija, grupa je nezgodna ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat“, kazao je Petev.

Također kazao je da ima svoje principe, te da igrači koji ne igraju u svojim klubovima po mjesec dana neće igrati ni u reprezentaciji.

Džeko i Pjanić su izuzetak iz tog pravila jer su nivo iznad ostalih igrača“, naveo je Petev.