Komšić čestitao Bidenu: Napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je novom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država preuzimanje dužnosti predsjednika.

Komšić je sa radošću primio vijest o Bidenovoj pobjedi na izborima, te je naglasio da se raduje početku njegovog mandata u kojme će Amerika ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni.

“Poštovani predsjedniče Biden, želim Vam prenijeti najiskrenije čestitke, u svoje ime, i uime građana i građanki Bosne i Hercegovine, na preuzimanju dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. S velikom radošću sam primio vijest o Vašoj pobjedi na izborima, a danas se zajedno sa velikim brojem građanki i građana radujem početku Vašeg mandata, u kojem će Amerika, siguran sam, ponovo biti predvodnik pozitivnih promjena na međunarodnoj sceni, a Bosna i Hercegovina imati velikog, dokazanog prijatelja u Bijeloj kući“, kazao je Komšić.

Naveo je da će napraviti dodatne napore kako bi se odnosi između dvije zemlje ojačali.

Ohrabreni početkom rada Vaše administracije, napravit ćemo dodatne napore kako bi se odnosi između naše dvije zemlje jačali, naše savezništvo učvrstilo, a Bosna i Hercegovina ubrzavala svoj put prema modernoj, građanskoj državi, u kojoj svi imaju jednaka prava bez obzira na svoju vjeru ili etničku pripadnost, po ugledu na Sjedinjenje Američke Države”, naglasio je.

Podsjećamo, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je putem svog Twitter profila, čestitala novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu nakon što je zvanično preuzeo ovu dužnost na inauguraciji koja je danas održana.

Turković uputila čestitku Bidenu: BiH vam želi svaki uspjeh u vođenju američkog naroda