Milorad Dodik čestitao svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

“Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona koji hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provedete u krugu svojih najdražih, okruženi ljubavlju, toplinom i radošću.

Uvjeren sam da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Božić je najradosniji hrišćanski praznik i poželio bih da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav.

Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav ‘Mir Božiji – Hristos se rodi’ svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom u miru i radosti, u krugu svojih porodica”.