Mladić koji je jučer sudjelovao u incidentu u Mostaru priznao svoju grešku

Nakon jučerašnjeg napada na vozača koji je vozilom krenuo kroz kolonu i na taj način ugrozio demonstrante u Mostaru, oglasili su se iz GSS-a Konjic putem zvaničnog Facebook profila, te su kazali da jučer nisu imali ‘nikakvih aktivnosti u Mostaru’ i da je svako korištenje njihovih obilježja i uniformi bilo neovlašteno i nedozvoljeno.

“Ograđujemo se od svih pojedinaca koji su nosili uniformu kupljenu novcem poreznih obveznika u osobnu promociju i vlastite potrebe. Posebno se ograđujemo od njihovih postupaka”, navedeno je u Facebook objavi GSS-a Konjic.

Poštovani,
Želimo da obavijestimo javnost da GSS Konjic danas nije imao nikakvih aktivnosti u Mostar i svako korištenje…

Posted by Gorska Služba Spašavanja Stanica Konjic on Ponedjeljak, 25. Januar 2021.

Podsjećamo, tokom prosvjeda zdravstvenih radnika HNK došlo do incidenta u kojem je mladić s natpisom GSS na jakni napao vozača koji je htio proći vozilom dok se kolona medicinskih radnika kretala prema Španskom trgu.

Pored toga, oglasio se i mladić koji je nosio jaknu GSS-a Konjic, te je priznao svoju grešku i izvinio se.

“Tu je bilo mnogo svjedoka i vidjeli su da nisam udarao čovjeka u autu koji je onako kao da smo stoka želio da prođe kroz nas. Svjedoci su mnogi i napada na mene i moje kolege ispred vlade. Naravno, policija je čitav dan pratila grupu momaka koji su možda trebali izazvati nerede, ne znam.

Što jesam i u životu i kod kuće i na poslu i na današnjem prosvjedu ono što znam jedino biti ISKREN I UZ SVOJE LJUDE. Taj čovjek iz auta nije dobio niti jednu povredu osim možda kasnije kada ih je došlo 5 da udaraju mene i moje kolege. Ok neka ovo nema veze sa politikom neka sam ja kriv. Zna i Policajac čiji sam status malo prija čitao ko sam a mi svi znamo ko je i kakav je baš on. Žao mi je samo što možete tako lahko popišati sve ono što je imalo vrijedno i normalno”, kazao je u objavi na Facebook profilu.

Vidim dokle sve ovo ide
Žao mi je zbog mog današnjeg istupa i svega što ste vidjeli.
Tu je bilo mnogo svjedoka i…

Posted by Edi Balić on Ponedjeljak, 25. Januar 2021.