NBA liga pokrenula istragu protiv Kyrie Irvinga

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving, je propustio nekoliko utakmica zbog privatnih razloga, a danas je NBA liga pokrenula istragu protiv njega zbog kršenja COVID -19 protokola nakon što se pojavila videosnimka na kojoj se on nalazi bez maske na jednoj proslavi.

Kako prenosi ESPN, Irving, koji je propustio tri utakmice zbog privatnih razloga, neće se na košarkaške terene vratiti ni ove sedmice. Netsi igraju u srijedu protiv New York Nicksa i u subotu protiv Orlanda, a Irving im neće moći pomoći.

Na spornoj snimci se vidi kako se Irving zabavlja na proslavi rođendana svoje sestre bez maske. Kyrie je ovim video snimkom napravio kršenje COVID-19 protokola. NBA zabranjuje igračima da idu u noćne klubove, barove i druga mjesta na kojima ima više od 15 osoba.

Upoznati smo sa video snimcima na društvenim mrežama na kojima je Kyrie Irving na porodičnom okupljanju,” rekao je generalni direktor Nets-a Sean Marks u utorak u izjavi. “Preispitujemo okolnosti s Kyrieom i NBA-om kako bismo utvrdili poštivanje zdravstvenih i sigurnosnih protokola.”

Marks je rekao da će Kyrie objasniti svoje odsustvo kad bude spreman za to. Trener Netsa, Steve Nash, je u utorak za medije rekao da nije vidio video i da neće proširiti Marksovu izjavu. Nash je upitan da li će se Irving vratiti na teren u nekom trenutku ove sezone, samo je kratko odgovorio “Naravno“.

Prema pravilniku NBA, ako igrač propusti utakmicu zbog povrede COVID-19 protokola, izgubio bi 1/72 svoje plate.