Potvrđena optužnica Hasanu Hodžiću Ćasi

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Hasana Hodžića (BOSS) zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi koje mu se stavlja na teret.

Ovo je potvrdilo Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

“Optuženi se tereti da je u vremenskom periodu od 01.07.2019. godine do 30.04.2020. godine u Kantonu Sarajevo, kao službena osoba, obavljajući poslove općinskog vijećnika i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo neposredno zahtijevao za sebe u više navrata novčani iznos u rasponu 50.000,00 KM do 100.000,00 KM od stranog investitora kako bi pravnom licu “Rojal Plaza” preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine”, navode iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Hasan Hodžić Ćasa uhapšen je na ljeto prošle godine zbog sumnje u korupciju, a brani se sa slobode.

Ćasu su uhapsili pripadnici SIPA-e u akciji “Hotel”, a osumnjičen je za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Konkretno, on se sumnjiči da je prvobitno zahtijevao i primio dar, laptop, mobitel i skupocjene parfeme, a potom tražio 100.000 KM od stranog investitora kako bi preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine.

Nadimak je dobio zbog frizure, a građanima Novog Grada poznat je po kupovini svakih izbora na kojima je bio kandidat.