Sutra oblačno vrijeme s kišom ili susnježicom

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan-sedlo 3, Drvar i Livno 4, Jajce 5, Mostar i Široki Brijeg 6, Bugojno i Grude 7, Sarajevo, Stolac i Zenica 8, Bihać i Sanski Most 9, Tuzla 10, Gradačac i Neum 11 stepeni.

Sutra u našoj zemlji, jutro umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima, ponegdje u centalnim i istočnim područjima i sa slabom kišom ili susnježicom.

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. U večernjim satima novo naoblačenje.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 5 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu umjerno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima može pasti i malo kiše ili susnježica. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 7 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje i u nižim područjima kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Na planinama sa snijegom.

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 12 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa kišom ili susnježicom.

Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadanim područjima može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 12 stepeni.