‘Pravda za Davida’ kod Stanivukovića: Nisam gradonačelnik koji će da ćuti na nepravdu

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, je sinoć u kasnim satima primio članove grupe “Pravda za Davida” u gradskoj upravi.

Objavom na zvaničnoj Facebook stranici je zabilježio ovaj historijski trenutak, te kazao da nakon skoro tri godine, članovi grupe ” Pravda za Davida” su dobrodošli u Gradsku upravu.

Pored toga, kazao da će na Trgu Krajine u Banjaluci biti obećana govornica.

“Spomenik demokratije biće obećan govornik na trgu, a vrlo uskoro, kao simbol kraja glasne tišine koja je prekinuta našom pobjedom. Naša ideja je grad bez divizije, grad koji je otvoren za sve, jer ja nisam gradonačelnik koji će šutjeti o nepravdi i zločinu”, zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo da je David Dragičević nestao 17. marta 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Istraga za krivično djelo ubistva protiv NN osoba nije se pomakla već skoro tri godine, zbog čega su roditelji, njegovi prijatelji i javnost duboko razočarani. Grupa Pravda za Davida već skoro tri godine organizuje svakodnevna okupljanja kako bi izvršila pritisak na pravosudne institucije da rade svoj posao.

Pored toga, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je pokrenuo tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca stradalog Davida Dragičevića zbog tvrdnji da je u ubistvo umiješan vrh MUP-a RS, kao i sam Dodik.

Nakon podrške gradonačelnika Banja Luke, ostaje da se vidi da li će istraga napraviti korak unaprijed.

Нова клима се осјети у граду, прогона више никада неће бити. По први пут, након скоро три године, чланови групе „Правда…

Posted by Драшко Станивуковић on Ponedjeljak, 18. Januar 2021.