Sergej Barbarez: Očito je da ja nisam kandidat i da su oni davno odlučili za nekog drugog

Jedan od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez oglasio se putem Instagrama nakon nekoliko neuspješnih pokušaja imenovanja selektora Zmajeva, te je kazao kako ga niko nije kontaktirao nakon početnih rezgovora s Nogometnim savezom.

Bivši kapiten Zmajeva, je kazao da je “očito da više nije kandidat za selektora”, te se zahvalio navijačima i javnosti na svakodnevnoj podršci.

“Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja me na cesti, daju mi podršku i nadaju se da ću ja biti selektor reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta s bilo kim iz saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se ‘oni’ davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara.

Žao mi je samo jer, prema vašoj podršci i reakcijama, vjerujem da nije bila samo moja želja da budem selektor, nego i želja navijača… Zato želim još jednom reći veliko hvala za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti. Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju, na svakom pozdravu s druge strane ulice. Bez vas ne bih bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala!!!”, napisao je Barbarez.

Nedugo nakon toga, u komentarima su se oglasili i bh. reprezentativci, koji već neko vrijeme čekaju na novog selektora, kao što je to Miralem Pjanić ili Ibrahim Šehić, te su na taj način pružili podršku popularnom Barbi

Podsjećamo da će dvotrećinska većina Izvršnog odbora uz namanje jednog predstavnika iz Republike Srpske i dva predstavnika iz Federacije tačnije jedan iz kantona i jedan iz Županije, odlučiti ko će biti novi selektor zmajeva.