Sergej Barbarez poslao poruku: Ne želim da se moje ime više povezuje sa NSBiH

Nakon današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH na kojoj je odlučeno da će Ivaylo Petev biti novi selektor Zmajeva, potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić je rekao da postoji mogućnost da Sergej Barbarez bude tehnički direktor reprezentacije.

Barbarez se oglasio na Instagramu povodom ove situacije i poslao jasnu poruku ljudima u savezu.

“Ja sam u ovu situaciju sam ušao, jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao (ponavljam se). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslije izbora). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa NSBiH napisao je legendarni kapiten naše reprezentacije.

Kako kaže želio je biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku i samo pomoći, ali ne želi da se njegovo ime koristi u svrhe tuđih interesa.

“Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa! Reprezentaciju volim, uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjati svoje snove, da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade!!!”, napisao je Barbarez.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sergej 🅱️arbarez (@sergej.barbarez.official)