Sutra oblačno, snježne padavine ponovo od srijede

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno, a širom zemlje prije podne je padao snijeg, dok je na jugu padala slaba kiša. U drugoj polovini dana padavine su prestale, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -5; Ivan-sedlo -4; Sarajevo -2; Gradačac -1; Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Jajce, Sanski Most i Tuzla 0; Bihać i Bugojno 1; Livno i Zenica 2; Mostar 6; Grude i Stolac 7; Neum i Trebinje 10°C;

Sutra u Bosni oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U Sarajevu oblačno. Jutarnja temperatura zraka oko -5, a najviša dnevna oko -2°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.