Sutra pretežno oblačno uz manje padavine

Danas je bilo pretežno oblačno vrijeme, a kiša je padala uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim i sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 6; Sokolac 7; Livno 8; Bugojno, Grude i Široki Brijeg 10; Drvar, Sarajevo i Trebinje 11; Mostar 12; Jajce 13; Bihać, Stolac, Tuzla i Zenica 14; Doboj, Gradačac i Neum 15; Banja Luka i Sanski Most 16°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini prognozira se pretežno oblačno vrijeme.

Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg.

U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna oko 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg.

U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.