U četvrtak humanitarno izvođenje predstave “Prah” za stanovništvo pogođeno razornim zemljotresima

Izvođenje predstave “Prah” će biti humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je stanovništvu pogođenom razornim potresima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u četvrtak, 21. januara 2021. godine organizira izvođenje predstave “Prah”, mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića.

Drama govori o bračnom paru koji živi na rubu materijalne i moralne egzistencije koju u glavnim ulogama igraju vrsni glumci Gordana Boban i Mirsad Tuka.

Sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo iznenađenja.

Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Ulaznice po cijeni od 20 KM se mogu kupiti u prostorijama JU Centra kulture i mladih.

Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen, tako da svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavi, a žele biti dio ove akcije, mogu simbolično kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM i na taj način dati svoj doprinos humanitarnoj akciji.

Za dodatne dobrovoljne priloge bit će obezbijeđena kutija za donacije na ulazu u veliku salu.

U teškim vremenima, velikodušna djela mogu okupiti naše zajednice, ublažiti nesreće i tuge, i time napraviti korak naprijed u izgradnji jačeg društva.

I ovaj put kultura i umjetnost pričaju bitne ljudske priče, stoga se nadamo što većem odazivu javnosti, poručuju iz Centra kulture i mladih.